Kuivaniemen ja Simon Pelimannit

etusivunkuva
Olemme vuonna 2002 perustettu kansanmusiikkiyhtye. Esitämme pääasiassa laulumusiikkia kitaran, mandoliinin ja hanurin säestämänä. Ohjelmistoomme kuuluu perinteistä suomalaista ja ulkomaalaista kansanmusiikkia . Useimpiin esittämiimme kappaleisiin on iiläinen Unto Kukka tehnyt kaksi- tai useampiääniset sovitukset.

Syyskuussa 2004 yhtyeemme valittiin Pohjois-Pohjanmaan pelimanniyhdistyksen (nyt. Kansanmusiikkiyhdistys) toimesta Ölövipelimanneiksi. Se on tunnustus, joka myönnetään ansioituneelle kansanmusiikin soittajalle, tuolloin poikkeuksellisesti yhtyeelle.

Toukokuussa 2006 julkaisimme levyn "Yksin rannalla". Olemme mukana myös helmikuussa 2009 julkaistulla levyllä ”Kansanmusiikkia Pohjois-Pohjanmaalta”, joulukuussa 2011 julkaistulla "Lammaspaimenen jenkka"-levyllä ja keväällä 2015 julkaistavalla Pohjois-Pohjanmaa soi –levyllä.

Jokakesäiseen ohjelmaan kuuluu käynti Kaustisen kansamusiikkijuhlilla. Esiinnymme eri tilaisuuksissa lähialueella. Järjestämme Kuivaniemellä joka kesä puistokonsertin ja joulun alla joulukonsertin. Osallistumme myös Pohjois-Pohjanmaan Kansanmusiikkiyhdistyksen järjestämiin musiikkitapahtumiin. Yhtyeemme jäseniä toimii em. yhdistyksen johtokunnassa.